Elkezdődött a harc a fiatal tehetségekért

2017. február 26. 20:18 - K. Zsófia

szerző: KOMÁROMI ZSÓFIA

pc8ambi9uq-maarten-van-den-heuvel-614x346.jpg

Néhány hónapja leültem beszélgetni egy toborzással és munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó barátommal, arról, jelenleg melyek a legnagyobb toborzási kihívások a munkáltatók számára. Az eredmény egyértelmű volt: ahogy egyre több multinacionális nagyvállalat van jelen Magyarországon, egyre nagyobb a verseny az itt élő tehetséges fiatalokért. Olyan vonzó munkakörnyezetet és juttatásokat kell biztosítani számukra, melyek lekörözik a többi cég ajánlatát. Az világos, elmúlt az idő, amikor a jelöltek versengtek, hogy bekerülhessenek egy-egy neves vállalathoz. Fordult a kocka: az állásokért folyó csatából tehetségek iránti harc lett.

Úgy döntöttem, mélyebben beleásom magam a témába, és az elérhető adatok és statisztikák alapján alkotok átfogó képet arról, mi is a helyzet a jelenlegi magyar munkaerőpiacon, és mit várhatunk a jövőben a fiatalok és tehetségek toborzásának terén. Ezek alapján pedig arra kerestem a választ, mit tehetünk a tehetségek bevonzásáért és megtartásáért.

Tovább
Szólj hozzá!

Hat pont, amiért a vezetőnek is érdemes tréningre járnia

2017. február 26. 20:03 - luca.p

szerző: SZIJÁRTÓ ADRIENN

lss-1-614x346.jpg

Szijártó Adrienn gondolatai a Leadership Summer School nemzetközi vezetőképzőről

Az idén Romániában megrendezett Leadership Summer School fontos állomássá vált tréneri pályafutásomban. Ez alkalommal mint résztvevő voltam jelen az eseményen. Ezt azért tartottam szükségesnek, mert szeretek újra és újra belehelyezkedni a résztvevői székbe, és az átélt tréningélményen keresztül tanulmányozni a tréningek működési mechanizmusát. Az egy hetes intenzív képzés révén ismételt visszaigazolást kaptam a résztevőkön és önmagamon keresztül a tréningek önfejlesztésben, vezetővé válásban betöltött releváns és szükséges szerepéről.

Tovább
Szólj hozzá!